marți, 28 mai 2013

Ura si invidia , distruge .

Nimic nu opreste ca cineva sa nu minta in chip absolut, ci sa spuna adevarul intr-o anumita privinta si despre un lucru determinat, adica sa spuna adevarul in unele aserti.



Invidia nu este altceva decat un fel de intristare pentru fericirea ce ni se pare ca au egalii nostri posedand sau capatand bunurile, despre care am vorbit, si aceasta nu atat pentru ca voim sa le avem noi, ci pentru ca le au ei.




Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoata ceva bun: nici circumstante, oricat de bune ar fi pe care cel intelept sa nu le foloseasca spre paguba lui.



Nu trebuie sa-ti faci prieteni decat dintre oamenii care muncesc. Omul lenes este periculos pentru prietenii sai, caci el neavand ce face vorbeste despre ce fac si ce nu fac prietenii sai, se amesteca in treburile altora si devine inoportun: iata pentru ce trebuie sa fim destul de intelepti ca sa nu ne legam decat de oamenii care muncesc.



Intr-o prietenie lucrul cel mai greu nu este de a ne da pe fata defectele dinaintea unui prieten, ci de a-l face sa si le vada pe ale lui.


Cei rai nu au decat partasi; voluptosii, tovarasi de orgii; oamenii de afaceri, asociati; oamenii politici aduna pe nemultumiti; cei mai multi oameni fara ocupatie au relatii, principii au curtezani; doar oamenii virtuosi au prieteni.


Referitor la discutiile de pe Facebook (satul Vladeni ,comuna Dumbravita)

DACA DORITI SA FACETI CEVA ATUNCI SA FACETI ,NU ASTEPTATI SA FACA ALTUL , SI APOI SA-L CRITICATI , DE CE A FACUT ASA , DE CE NU A FACUT ASA .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu